Parc de aventură

Un parc acrobatic in padure (PAD) sau la inaltime (PAI) este un ansamblu de trasee de escalada in copaci (sau altfel de stalpi) ludic și sportiv, accesibil tuturor, permite descoperirea de noi senzatii, toate in deplina siguranta.

Este un loc de petrecere a timpului liber relativ nou in Romania, cu mare potential de dezvoltare si care in plus este si ecologic!

Pentru investitor este o posibilitate de a maximiza rentabilitatea unei parcele de padure cu costuri reduse, cu o amenajare simpla si fara un impact deosebit asupra mediului. Padurea este in continuare mentinuta si arborii continua sa se dezvolte normal. Parcul poate fi folosit imediat dupa amenajare, iar investitia se amortizeaza foarte repede.

In functie de terenul pe care il aveti disponibil, noi putem realiza un parc atat in padure cat si pe structura artificiala. Suprafata optima este de minim 2000 mp, iar locurile cele mai potrivite pentru construire sunt vecinatatea unei unitati de cazare (cabana, hotel, camping) sau un oras cu minim 50.000 locuitori.

Etapele de creare a unui Parc de Aventura la Inaltime:

1. Primul contact: Cum este terenul (zona, nr de arbori, esente, relief, cursuri de apa, stanci)? Ce anume doriti (public tinta, nr de trasee, nr de ateliere, ce ateliere anume doriti)? Cum este piata locala (cerere/ oferta, popularitatea zonei, posibilitatea de a lega acest proiect de alte activitati)?

2. Prima recunoastere din teren, conceperea proiectului si semnarea contractului de proiectare.

3. Evaluarea fitosanitara a arborilor alesi (un organism abilitat, eventual Romsilva).

4. Pregatirea arealului pentru lucrari (curatarea arborilor alesi, amenajarea unei alei pietonale in parc).

5. Conceperea si semnarea contractului de management de proiect.

6. Conceperea propriu-zis a traseelor de aventura (orientativ, pentru un parc cu 50 de ateliere este nevoie de aproximativ doua luni).

7. Crearea si realizarea accesoriilor de comunicare (semnalizari, plachete, indicatoare, alte elemente publicitare).

8. Formarea administratorului parcului si predarea unui caiet de sarcini catre acesta (formarea pentru exploatare zilnica, dar si pentru controlul elementelor de siguranta).

9. Deschiderea parcului catre public.

10. Intretinere si mentenanta.

Putem sa va asiguram de participarea noastra la toti pasii mentionati, cu exceptia punctului 3, pentru care este nevoie de o specializare suplimentara.